duminică, 28 noiembrie 2010

Rugaciune eficienta pentru cei pierduti - Lee E. Thomas

Rugăciune eficientă pentru cei pierduți este o carte care nu ar trebui să lipsească din biblioteca fiecărui creștin. Lee E. Thomas prezintă într-un mod cât se poate de minunat nevoia de rugăciune pentru cei nemântuiți, pentru cei care nu Îl cunosc pe Dumnezeu într-un mod personal, pentru cei care nu au viețile transformate de către Dumnezeul nostru, Creatorul cerului și al pământului.
Fiecare creștin care a fost mântuit are datoria să se roage pentru cei din jurul lui care nu sunt mântuiți. Prolema majoră din Biserica de azi este că prea puțin se pune accentul pe rugăciune. Și dacă se pune, nu este chiar așa cum ar trebui.
Autorul prezintă chiar și baze biblice pentru care e nevoie de rugăciune pentru cei nemântuiți. El arată faptul că: „Dacă rugăciunea este îndeajuns de puternică pentru a distruge armate, cu cât mai sigură este puterea sa de a mântui suflete.” Noi, creștinii, trebuie să ne apărăm pricina înaintea lui Dumnezeu. Pricina rugăciunilor noastre trebuie să fie ca cei din jurul nostru să fie mântuiți.
Păcatul nostru frecvent este necredința. Tocmai de aceea el este cauza pentru atât de multe rugăciuni neascultate. Este posibil să ne rugăm pentru cei nemântuiți, dar totuși să avem prejudecăți în legătură cu ei și să nu credem că pentru ei mai există scăpare din partea lui Dumnezeu. Tocmai din cauza aceasta multe din rugăciunile noastre nu sunt ascultate.
Avem de plătit un preț mare dacă vrem să ne alăturăm Domnului nostru scump în agonia eliberării sufletelor din împărăția întunericului, dar se va merita să îl plătim. De ce? Pentru că Dumnezeu este suveran și El ține toate lucrurile în control. Satana este infinit inferior lui Dumnezeu, de aceea Dumnezeu poate mântui și pe cei din jurul nostru. Adevărul este că Satana se luptă pentru ca cei nemântuiți să nu fie mântuiți și îi leagă cu fel și fel de păcate, de patimi. Până nu se eliberează de acele patimi, oamenii nu pot fi mântuiți. Puterea de elibereare de aceste patimi este din partea lui Dumnezeu. Tocmai de aceea, noi trebuie să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să îi elibereze de aceste patimi.
Noi, ca și creștini, avem de dus un război spiritual împotriva forțelor răului. Apostolul Pavel explică acest lucru într-un mod minunat efesenilor și, mai mult decît atât, el oferă și soluția de reușită, de victorie. Care este acestă soluție? Să ne îmbrăcăm cu toată armătura lui Dumnezeu.
Autorul prezintă de asemenea, în continuare, mărturii ale unor oameni despre care am fi spus că nu mai pot fi mântuiți, și felul minunat în care Dumnezeu a lucrat în viețile acestora. În încheierea cărții ne provoacă să ne facem o listă de rugăciune cu cei de lânga noi pe care îi cunoaștem și care nu sunt mântuiți
Impactul cărții asupra mea:
Cartea de față, pe care am prezentat-o în rândurile precedente, este o carte, după cum am afirmat la început, care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui credincios. De ce? Pentru că prezintă într-un mod atât de minunat rugăciunea pentru cei nemântuiți. Niciodată nu am văzut într-un mod așa de clar nevoia celor nemânuiți de lângă mine de a mă ruga cu insistență înaintea lui Dumnezeu pentru ei. Recunosc faptul că m-am rugat pentru cei de lângă mine care nu sunt mântuiți, dar spre rușinea mea o spun, nu m-am rugat consecvent. Cartea aceasta mi-a deschis ochii în ceea ce privește rugăciunea pentru cei nemântuiți. E nevoie mai mare decât niște simple rugăciuni pentru ei. E nevoie ca eu să simt pentru ei. Să simt că ei se îndreaptă spre iad. Simțind astfel pentru ei, rugăciunile se vor schimba. Din niște rugăciuni monotone, obișnuite, vor deveni niște rugăciuni cu lacrimi pentru ei. Mai mult decât atât, îmi doresc ca, împreună cu câțiva tineri, să încep un lanț de rugăciune pentru cei nemântuiți din familiile noastre. Știu că dacă ne vom ruga cu credință, dacă vom stărui înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea lor, dacă vom avea această dorință sinceră ca ei să fie mântuiți, Dumnezeu îl va birui fără nici un fel de problemă pe cel rău care a pus stăpânire pe viețile lor, și îi va mântui. Totodată, această carte a reaprins în mine o dorință să simt in rugăciunile mele pentru cei pierduți, chiar să plâng în rugăciune pentru ei.
„Doamne, ajută! Doamne, dă izbândă!” Psalmul 118:25

Un comentariu:

  1. Normal ar trebui sa ne rugam zilnic pentru sufletele tuturor celor care nu mai sunt printre noi,si sa ne amintim ca toti suntem datori cu o moarte.

    RăspundețiȘtergere